Zoekmachine Optimalisatie

 • Zoekmachine Optimalisatie, afgeleid van Search Engine Optimization (oftewel SEO), is een continu proces wat ervoor zorgt dat uw website beter gevonden wordt in zoekmachine als Google. Dit wordt gedaan door optimalisatie van de inhoud van de website, persberichten, de vertegenwoordiging op social media en meer.

  Het is niet aan te raden dit als aparte module ergens te kopen en als het ware aan uw website te hangen. Ithaca Internet Marketing integreert SEO in het gehele proces van online vertegenwoordiging en geeft vakkundig advies aan bedrijven in het MKB.

  Waarom Zoekmachine Optimalisatie?

  Gratis verkeer naar uw website
  Bezoekers op de lange termijn
  Meer autoriteit

  Wij richten ons bij zoekmachine optimalisatie advies op de drie pijlers:

  1. Website

  Het makkelijkste onderdeel van Zoekmachine Optimalisatie is het optimaliseren van uw eigen website. Dit heeft u geheel zelf in de hand en is daarom een belangrijke eerste stap. Ithaca Internet Marketing zal uw pagina analyseren op technische aspecten zoals meta-tags, h1-tags, url structuur, intern linken en keyword dichtheid.

  2. Backlink profiel

  Hoewel het gezegde is “Content is King” zijn links zeker een goede tweede, oftewel “Links are Queen”. Uit alle analyses blijkt nog altijd dat Google de inkomende links (backlinks) het zwaarst laat meewegen in het berekenen van de zoekmachine resultaten (volgens schattingen voor 50 tot 70%). Echter bij backlinks gaat het om méér dan grote aantallen creëren en ook de befaamde Google Pagerank is niet meer heilig. Het is belangrijk een natuurlijk backlink profiel op te bouwen met de juiste mix van links naar de homepagina en naar de sub-pagina’s, links met keyword “anchors’ en met “merk anchor” teksten, zelfs een natuurlijke combinatie van follow en no-follow links in het backlink profiel is belangrijk.

  3. Social Media

  Of Google wel of niet links uit Social Media meeneemt in haar rankings is nog niet geheel zeker, maar verwachtingen zijn dat als dat nog niet zo is dat het snel zal gaan gebeuren. Social media is niet meer weg te denken uit de zoekmachine wereld en als Google ergens kan achterhalen welke websites gebruikers echt goed vinden en aanbevelen dan is het juist op Facebook, LinkedIn, Twitter etc. Kortom wij beschouwen Social Media als belangrijk onderdeel van de Zoekmachine Optimalisatie strategie.

  SEO = Hoger Rendement!


  Bij interesse kunt u bellen met: +31(0)70-7857935, mailen via contact formulier of naar: info@ithacamarketing.nl.

  SEO Specialist inhuren?

  Op zoek naar een expert op het gebied van zoekmachine optimalisatie? Wij leveren direct een freelance Zoekmachine Optimalisatie specialist, neem contact op met Ithaca Internet Marketing voor meer informatie!
  Ithaca Internet Marketing biedt Zoekmachine Optimalisatie diensten aan vanuit Den Haag. Ithaca Internet Marketing is in bedrijf sinds 2008.