Welke webhosting moet ik kiezen?
 • Een vraag die wij regelmatig krijgen is: “welke hosting is het beste?”. Deze vraag kan net als de vragen “Wat kost een website?” en “Hoe kom ik bovenin Google?” niet zomaar worden beantwoord. Dit zijn zeer algemene vragen voor vaak zeer specifieke situaties. Aangezien wij inmiddels wel met een behoorlijk aantal hosting bedrijven hebben samengewerkt kunnen wij hier wel iets meer dan gemiddeld over zeggen. Toch blijft het zaak de wensen van de klant goed te combineren met de specialiteiten van de hosting aanbieder.

  Webhosting kiezen die past bij je CMS

  Voordat je een website opstart en hosting gaat kiezen weet je waarschijnlijk al wat voor soort website het gaat worden en met welk CMS er eventueel gewerkt wordt. Houdt hier rekening mee bij de keuze van een hosting bedrijf.

  Webhosting binnen het budget

  Hosting is tegenwoordig niet duur, sterker nog het kan al voor 1 euro per maand. Bedenk echter vooraf wat voor dienst en service je zelf verwacht. Wil je bijvoorbeeld kunnen bellen als er een storing is of hulp krijgen als je zelf een fout gemaakt hebt? Kies dan niet voor een budget aanbieder of voor een buitenlandse partij. Tegelijkertijd weet je ook dat je bij een erg klein hosting bedrijf of zelfs een eenmanszaak minder expertise kunt verwachten, deze ene persoon kan natuurlijk niet overal verstand van hebben.

  Gebruik Reviews

  Gelukkig zijn er duizenden online reviews te vinden waar je ervaringen van echte gebruikers kunt lezen over bestaande hosting diensten. Soms zijn deze mensen misschien erg boos of erg blij maar tussen de regels door kun je hier goede informatie uit halen. Indien de hosting bijvoorbeeld vaak offline gaat of erg traag is komt dit regelmatig terug in de reviews.

  Ook een erg goede of juist slechte klantenservice wordt vaak genoemd in reviews van gebruikers.

  Gebruik Hosting Vergelijkers

  Reviews zijn één ding maar een echte vergelijker biedt je nog wat meer. Hiermee kun je goed zoeken op de functionaliteiten die jij nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld SSL gebruiken en minimaal 10 GB aan schijfruimte dan kun je met een hosting vergelijker direct zien welke bedrijven dit aanbieden. Wij raden aan de hosting vergelijkers www.webhosters.nl, www.hostingvergelijken.eu  en www.ispgids.com te gebruiken. Op elke zie je vele reviews en net weer andere informatie.

   

  Luuk Noordhoff

  Luuk Noordhoff is 11 jaar actief in Internet Marketing en sinds 2008 eigenaar van Ithaca Internet Marketing. Hij specialiseert zich in zoekmachine optimalisatie en gericht online adverteren.

  Meer Artikelen - Website